Güzellik ve Bakım

Lavanta Yağının Cilt Üzerindeki Mucizevi Etkisi

Lavanta yağı lavanta bitkisinin çiçeklerinden elde edilerek kullanılan esansiyel özelliği bulunan bir yağdır. Bu yağın birçok faydası bulunmaktadır. Cilt üzerindeki faydaları ise en azımsanmayacak kadar çoktur.

Lavanta yağı kullanmak cilt kusurları üzerinde gözle görülür bir iyileşme ve etki sağlar. Bu yağ cilde pürüzsüz ve bakımlı bir görüntü verir. Antibateriyel ve anti-inflamatuar etkiye sahip olması yağın sivilceler üzerinde etkili olmasını sağlar.

Binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılan lavanta şifalı bitkiler arasında sayılmaktadır. Hoş koku ve aroması nedeniyle banyo sularına, sabunlara katılmakta olan lavanta artık günümüzde kozmetik malzemeleri için de vazgeçilmez bir esans olmuştur.

Lavanta Yağının Cilt Üzerindeki Mucizevi Etkisi
Lavanta Yağının Cilt Üzerindeki Mucizevi Etkisi

Lavantanın Faydaları Nelerdir?

  • Zihinsel problemler
  • Kaygı
  • Uykusuzluk
  • Depresyon
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Sivilce
  • Diş ağrısı
  • Cilt problemleri
  • Mantar enfeksiyonları
  • Yaraların tedavisinde
  • Saç dökülmesi tedavisinde etkili olarak kullanılmaktadır.

Yiyecek- içecek, parfüm, eczacılık ve kozmetik alanlarında kullanılmaktadır.

Lavanta Yağı Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Lavanta yağını cilt bakımı için kullanmak, cildin aydınlık, ışıltılı ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Cildi nemlendirir ve bu sayede cilt gün boyu aydındık görünümünü korur.

Lavanta yağı cilde doğrudan uygulanabileceği gibi fazladan fayda ve emilim için başka yağlarla da seyreltilerek kullanılabilir. Özellikle Hindistan cevizi yağı, jojoba ve üzüm çekirdeği yağı ile karıştırılarak kullanıldığında cilt üzerinde olağanüstü faydaları görülür. Lavanta yağı buhar, nemlendirici ve tonik şeklinde de kullanılabilir. Ayrıca içeriği uygun olan krem ve sabunlara ilave edilerek kullanılabilir.

Lavanta yağı; cildi serbest radikallerden korur, cildi pürüzsüzleştirir, akneleri iyileştirir, yaraların iyileşmesinde etkilidir, enfeksiyonları önler.

Lavanta yağının serin ve karanlık yerlerde muhafaza edilmesi önerilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu